OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zomervakantie

In voorgaande jaren organiseerde het Natuurmuseum altijd speciale activiteiten in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar zorgen we ervoor dat er de héle zomervakantie iets extra’s is te doen. Deze activiteiten sluiten aan bij de bijenexpositie Nederland Zoemt, die nog tot en met 2 september te zien is.

Een hommel, een bij en een wesp lijken nogal op elkaar. En dan zijn er ook nog zweefvliegen, die doen alsof ze een hommel, bij of wesp zijn. Hou die allemaal maar eens uit elkaar!

In het Natuurmuseum kun je ze van heel dichtbij bekijken. Ze zijn opgezet en kunnen niet meer steken. Zo dichtbij was je nog niet eerder. Je kunt nu goed de verschillen ontdekken en dit uitwerken in een mooie tekening.

Voor mensen zien alle bijen er weliswaar hetzelfde uit, maar ze zijn toch echt verschillend. Uit onderzoek blijkt dat papierwespen elkaar herkennen aan de gezichtstekening. Hoe zou jij eruit zien als wesp, hommel, bij of zweefvlieg? Daarmee kun je zelf aan de slag door een bijenmasker te maken.
De activiteiten vinden plaats van 21 juli tot en met 2 september, doorlopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

De laatste week van de zomervakantie is er een workshop grutto’s maken: pompons van wol met een lange snavel eraan.

img_20180504_135715_820