voorjaarsvakantie 2018

24 februari t/m 4 maart Voorjaarsvakantie

In het Natuurmuseum Fryslân staat in de voorjaarsvakantie Het Grote Grutto Theater centraal, een theatrale beleving rond onze nationale vogel de grutto onder regie van theatermaker Theun Mosk. Het is een unieke combinatie van theater, installatie en tentoonstelling. In de voorjaarsvakantie zijn er bovendien allerlei extra activiteiten rond de grutto.

p1300758-klein

In het Grote Grutto Theater kun je van alles beleven. Je moet er voor klimmen en op de grond gaan liggen, naar de diepte beneden je kijken of juist naar boven turen met een verrekijker. Er is een donkere gang vol gevaren en er zijn spannende luikjes. De grutto zelf neemt je mee in zijn verhaal, maar de andere weidevogels laten ook van zich horen, die roddelen namelijk heel wat af!

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er extra activiteiten rond Het Grote Grutto Theater, zoals grutto’s ringen en een gruttosnavel maken. Het IVN en Natuurmonumenten zijn aanwezig, maar er is nog veel meer te doen. Zo zijn er verschillende workshops. Medewerkers van Sovon vertellen bijvoorbeeld over grutto onderzoek en laten zien hoe je grutto’s kunt tellen. Er wordt voorgelezen uit het boek Pykje Fjouwer over een grutto kuikentje en uit het boek Wapper waarbij je zelf een wappervogel kunt maken. De Fryske organiseert een kaasproeverij en legt uit wat kaas en grutto’s met elkaar te maken hebben.

img_9311-klein

Tijdens de voorjaarsvakantie geldt de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’, kinderen krijgen op vertoon van pake of beppe (of andere volwassene) gratis entree. De voorjaarsvakantie duurt van 24 februari t/m 4 maart. De workshops zijn er van maandag tot en met vrijdag. Het museum is dagelijks geopend van 10.00  tot 17.00 uur, dus ook op de maandag.