crop-538599cc8101c-imgID3636752

Verwacht Darwin’s Zolder

In het Natuurmuseum komen bijna dagelijks schoolgroepen op bezoek, met name van het basisonderwijs. Omdat het museum ook graag iets wil betekenen voor het voortgezet onderwijs is in nauw overleg met docenten bekeken waar behoefte aan is. Uit die gesprekken bleek dat een bezoek aan het museum een meerwaarde zou zijn als de leerlingen hier op een aansprekende manier de evolutietheorie uitgelegd zouden krijgen. Het Natuurmuseum is vervolgens met dit idee aan de slag gegaan.

Als je aan de evolutietheorie denkt, denk je aan Darwin. Maar Darwin stond niet op zichzelf. Hij bouwde verder aan een gedachtegoed dat al ruim voor de jaartelling was begonnen. Ook Aristoteles, Linnaeus en Lamarck hebben baanbrekend werk verricht op dit gebied. Naast de theorieën die hebben geleid tot de evolutietheorie, wordt er in de expositie ook aandacht besteed aan de gevaren die kleven aan een ‘ruime’ interpretatie van deze theorie. En hoe zou de evolutie in de toekomst verder kunnen gaan?

Darwin’s Zolder zal te zien zijn op de Verdieping van het museum. De tentoonstelling is vooral bedoeld voor het voortgezet onderwijs, maar zal ook voor andere bezoekers van het museum aantrekkelijk en informatief zijn. De verwachting is dat de zaal in maart 2017 geopend zal worden.