1-klein

Vanaf 7 oktober Schatten van Dieren

Een samenwerking tussen Keramiekmuseum Princessehof en Natuurmuseum Fryslân

Keramiekmuseum Princessehof en het Natuurmuseum hebben samen een leuk project opgezet: Schatten van Dieren. In het najaar komen er een aantal keramiekdieren van het Princessehof een kijkje nemen in het Natuurmuseum. De reden hiervoor is dat hun eigen museum in deze periode verbouwd wordt.

2-klein

Het Princessehof ondergaat op dit moment een grote verbouwing. De vaste presentatie op de eerste verdieping en de publieksruimten worden daarbij compleet vernieuwd. De tentoonstelling Sexy Ceramics op de begane grond en de tweede verdieping met hedendaagse keramiek en design blijven zo lang mogelijk open. Wel gaat het museum in het najaar een korte periode sluiten. Het Princessehof viert zijn heropening in de tweede helft van november, honderd jaar nadat het museum in 1917 zijn deuren opende.

3-klein

De keramiekdieren zijn van 7 oktober tot en met 1 december door het hele Natuurmuseum te vinden. Kinderen kunnen ze aan de hand van een speurtocht gaan zoeken.