taletun-1-l-lft-heleen-tryntsje-web-683x1024

Talentuin: Eropuit met heit&mem

De Prinsentuin in Leeuwarden wordt in 2018 getransformeerd tot Talentuin, vol belevenissen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, hun oudere broers/zussen en hun (groot)ouders. Speelobjecten, interactieve installaties, spannende routes: er is van alles te doen voor gezinnen en schoolklassen!

Kunstenaars Machiel Braaksma, Bouke Groen en Sibe Jan Kramer ontwerpen en maken verschillende (speel)objecten. Tegelijkertijd schrijven onder andere Paul van Dijk, Riemkje Pitstra en Mirjam van Houten speciale verhalen. Samen levert dat leuke en leerzame routes op. (Jonge) bezoekers spelen met taal, ervaren taal en maken zelf taal!

Eropuit met heit&mem
Op vijftien zaterdagen is er een speciaal programma voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar: Eropuit met heit&mem. Eigenlijk zijn de heit&mem-dagen superleuk voor de hele familie. Je kunt op deze dagen in de Talentuin schrijvers, muzikanten en andere artiesten tegen het lijf lopen of meedoen aan taalworkshops en allerlei taalactiviteiten.

Verschillende culturele instellingen werken samen in de Talentuin en verzorgen het programma voor deze heit&mem zaterdagen. Het Natuurmuseum is hier ook bij betrokken en zal vijftien zaterdagen lang een activiteit verzorgen in de Prinsentuin. Dat kan gaan over de grutto, over wappervogels of waterdiertjes, steeds is er een ander onderwerp. Het exacte programma is te vinden op www.heitenmem.nl onder De Taletún.

Openingstijden
De Talentuin is dagelijks geopend van 30 maart t/m 28 oktober 2018. De activiteit Eropuit met heit&mem vindt nog plaats op: 21 en 28 juli, 4 en 25 augustus, 1 en 29 september, 20 en 27 oktober 2018. Alle keren van 13.00-17.00 uur.