Preparateursteam

Voor meer informatie en/of opdrachten klikt u hier.

Het Natuurmuseum Fryslân heeft een eigen preparateursteam. In het Open Atelier zetten ze allerlei dieren op van mus tot olifant. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken. De preparateurs leggen graag uit wat ze aan het doen zijn.

Het preparateursteam voert ook opdrachten van particulieren en organisaties uit. Heeft u zelf een egel, een valkje of een ander dier dat u wilt laten opzetten, dan kunt u contact opnemen met de een van de preparateurs. Zij zorgen ervoor dat uw vogel of zoogdier natuurgetrouw en vakkundig wordt opgezet.

 

prepa 3


Wat te doen met een gevonden dood dier?

Mocht u een dood dier vinden en dat willen schenken aan de collectie van het museum, dan is het belangrijk om datum, vindplaats, mogelijke doodsoorzaak en uw adres en telefoonnummer te noteren. Ook ‘gewone’ tuinvogels als de merel, de mus en de koolmees zijn welkom.
Veel mensen denken dat het Natuurmuseum voldoende van deze veelvoorkomende vogels in de collectie heeft, maar het tegendeel is waar. Juist omdat ze zo gewoon zijn, worden deze minder vaak gebracht.

Mocht u het dier voor eigen aanwinst willen laten prepareren, dan kunt u een afspraak maken met onze preparateurs.


Wat te doen als u een huisdier wilt laten opzetten?

Als u een geliefd overleden huisdier voor de eeuwigheid wilt bewaren, dan kunt u deze langsbrengen, liefst samen met een paar recente foto’s. Ook hier geldt dat er rekening wordt gehouden met uw ‘houdingswensen’.

 

EXPO OPEN 2


Dode dieren bewaren

Mocht u een dode vogel of dood dier niet meteen naar het museum kunnen brengen, dan kunt u deze het beste in een afgesloten plastic zak in de diepvries bewaren. Hoewel een dier op deze manier een aantal maanden bewaard kan worden, kunt u dit beter op korte termijn langsbrengen.


Meer informatie

Marjolein Kramer, telefoon: 058 2332244, email: mkramer@natuurmuseumfryslan.nl.