naamloos

vanaf juli: Noorderlicht expositie Bees ’n Trees

Van begin juli tot eind augustus 2017 is de internationale Noorderlicht expositie Bees ‘n Trees te zien. In deze tentoonstelling laten vijf fotografen beelden zien rond de thema’s bijen en bomen.

Vijf fotografen over de invloed van de mens op biodiversiteit. In deze expositie wordt gekeken naar wat wij onttrekken aan de natuur. Bij zowel planten als dieren staat het behoud van biodiversiteit onder druk. Door chemische verontreiniging verdwijnt de voedingsbodem voor flora en fauna; een veranderend klimaat kan ervoor zorgen dat de natuurlijke habitat zich geografisch verplaatst. In de tentoonstelling worden twee specifieke gevallen uitgelicht: bijen en bomen.

Stichting Fotografie Noorderlicht en het Natuurmuseum Fryslân organiseren onder de titel Guardians een aantal tentoonstellingen die gaan over de verhouding van de mens tot de biodiversiteit om ons heen. Terwijl we ons heel direct betrokken voelen bij de natuur, blijken we vaak een achteloze hoeder van diezelfde natuur te zijn. Plastic: Fossil to Fossil was de eerste tentoonstelling in deze serie. Vanaf begin juli is het tweede deel te zien: Bees ’n Trees. In deze expositie wordt aan de hand van bijen en bomen een verhaal verteld over de effecten van menselijk handelen op de natuurlijke biodiversiteit.

Noorderlicht is een internationaal geëngageerd podium voor verhalende fotografie. Zij produceert al bijna dertig jaar het vooraanstaande jaarlijkse Noorderlicht festival in Friesland en Groningen, organiseert projecten in binnen- en buitenland en creëert tentoonstellingen in haar permanente fotogalerie.