img_9451-klein

Nieuw: Museumcafé

Het Natuurmuseum beschikt sinds kort over een sfeervol museumcafé waar we onder andere koffie, thee en lunchgerechten serveren. Naast diverse tafels is er een loungehoek waar u onder het genot van iets lekkers tijdschriften kunt lezen.

Bûter, brea en griene tsiis
Het Natuumuseum werkt samen met catering & partyservice Onder de Luifel uit Leeuwarden. Er staan diverse soepen op de kaart, warme en koude broodjes en vegetarische gerechten. Zoveel mogelijk wordt er met duurzame regioproducten gewerkt zoals ‘Mijnboer’ groentes en fruit. Mijnboer brengt de allerbeste duurzame boeren bij elkaar, zodat ze weer authentieke smaak kunnen garanderen. Ze leveren verschillende duurzaam geteelde groenten en fruit, die voldoen aan minstens één van de volgende criteria: een Erkend Streekproduct, Fairtrade, volgens Milieukeur geteeld product of biologisch geteeld product.

img_9450-klein

Op de kaart staan een paar zoetigheden die u nergens anders kunt krijgen. Speciaal voor het museum is er de Grote Grutto muffin, een muffin van chocola met een plaatje van de grutto erop. U kunt ook kiezen voor een Culturele versnapering, een speciaal LF2018 gebakje gemaakt van boerenyoghurt en frambozenbavarois.

Vrienden van het museum hebben bij hun Vriendenpasje 2018 een bon gekregen voor twee gratis warme dranken in het Museumcafé.

Het museumcafé is vrij toegankelijk, ook voor mensen die verder niet het museum willen bezoeken. De openingstijden zijn: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.