img_8745-klein

Nationale Viering Boomfeestdag 2018

Op woensdag 14 maart werd de 62-ste editie van de Boomfeestdag gehouden. Er deden 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten (75%) in Nederland. Zij plantten die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. Ook in Leeuwarden werd de Boomfeestdag gevierd, traditiegetrouw in het Leeuwarder bos.

De Nationale Boomfeestdag wordt in Leeuwarden georganiseerd door de gemeente ism het natuurmuseum. Er deden die dag 22 leerlingen mee uit groep 8 van de Professor Wassenberghskoalle uit Lekkum.

7   8

De leerlingen begonnen de dag met een bezoek aan het Natuurmuseum waar ze zaadbommetjes hebben gemaakt. Na Het Grote Grutto Theater gezien te hebben, vertrokken ze op de fiets naar het Leeuwarder bos. Directeur natuurmuseum Tom van Slooten plantte samen met de kinderen de eerste boom, waarna er nog een kleine honderd volgden. Het is het begin van een perceel waar zo’n 1200 bomen op komen te staan.

3    5

De klas blijft hun eigen stukje bos in de gaten houden. De kruidlaag om de bomen heen zal namelijk nog flink gaan groeien, maar mag niet boven de boompjes uitkomen. De leerlingen komen nog een keer terug om deze kruidlaag plat te maken, zodat hun bomen de kans krijgen om zich goed te ontwikkelen.