_LKL7814

Museumwinkel

Wil je een leuke herinnering aan je bezoek aan het Natuurmuseum Fryslân of ben je op zoek naar een origineel cadeau? Breng dan een bezoek aan de museumwinkel (ook toegankelijk voor niet-museumbezoekers).

Vrienden van het museum krijgen 10% korting op hun aankopen.

Natuurboeken

Er is een uitgebreide keuze aan natuurboeken, zowel voor volwassenen als kinderen. Zo is er de IVN-serie in ‘in beeld’ die in tekst en tekening uitleg geeft over verschillende planten en dieren. Voorbeelden hiervan zijn ‘Slakken in beeld’, ‘Weidevogels in beeld’, ‘Paardebloemen in beeld’ en ‘Amfibieën in beeld’. Er zijn veldgidsen, sporenboekjes en naslagwerken over de vogels van Fryslân.

Ook het boek De Vogelvriend ligt in de Museumwinkel. Dit boek van oud-museumdirecteur Harry Wijnandts gaat over het leven van Gerrit ‘Fûgeltsje’’ Bosch. Bosch was de oprichter van het Natuurmuseum, een echte natuurliefhebber en de nestor van de ornithologie in Fryslân.

Voor de jonge natuurvorser

De jonge natuurvorser kan direct aan de slag met  de bekende loeppotjes. Hiermee kun je een (water)insect uitvergroot bekijken. Met behulp van een zoekkaart kun je determineren wat je precies gevangen hebt. Wel weer loslaten na afloop!

Voor dinofans

Voor de echte dinosaurusfans zijn er verschillende dino-producten te koop zoals boeken en mini dino’s.

Fossielen en mineralen

Miljoenen jaren oud, opgegraven in verre landen en voorzichtig schoongemaakt liggen ze in de museumwinkel te pronken. Er zijn fossiele pecten (schelpen), ammonieten, trilobieten, zee-egels en haaientanden. Elk stuk is uniek! Daarnaast is er amethist, woestijnroos en andere kleurrijke mineralen.

Knuffels

Ook in het museum zijn knuffels te koop, zij het hele bijzondere: pluchen krabben en krokodillen, aaibare haaien en stokpaardjes, knuffelneushoorns en nijlpaarden. Het assortiment wisselt regelmatig.

Friese kinderboeken

In het Natuurmuseum Fryslân mogen de Friestalige kinderboeken natuurlijk niet ontbreken. Je vindt er kinderboeken van Friese auteurs en Friese vertalingen van kinderklassiekers.

Rond tentoonstellingen

Bij tijdelijke tentoonstellingen gaan we op zoek naar leuke producten die bij het onderwerp passen.

(Het winkelassortiment is aan wijzigingen onderhevig. Regelmatig komen er nieuwe boeken, knuffels en speelgoed rond het thema natuur bij. Tevens kunnen sommige producten uitverkocht zijn).

1 reactie