img_0938-2-klein

Meivakantie

In de meivakantie zijn er extra activiteiten in het Natuurmuseum die aansluiten bij het initiatief Operatie Steenbreek. Deze organisatie heeft als doel om de verstening in de stad tegen te gaan en tuinen groener te maken. Met minder tegels in de tuinen wordt het ‘s zomers minder warm, wordt regenwater door de bodem opgenomen én vastgehouden voor drogere tijden en is er meer ruimte voor allerlei planten en dieren. Daarom luidt het motto: Tegels eruit, Planten erin! Wip een tegel uit je tuin en ruil deze in voor een groene plant. Voor meer informatie: www.operatiesteenbreek.nl.

Ook in het Natuurmuseum werken we graag mee aan meer groen. In de meivakantie gaan kinderen daarom een eigen mini-ecosystem maken in een glazen pot of fles. In een afgesloten pot kunnen planten vaak jaren meegaan. Ze zorgen hierbij als het ware voor zichzelf en worden steeds mooier.

Kinderen moeten hiervoor zelf een pot of fles meenemen. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor materialen (grond, mos en een plantje). De activiteit vindt plaats van maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei en van 7 t/m 11 mei van 10.30-16.30 uur.