MINOLTA DIGITAL CAMERA

GEA-Kring Friesland

De GEA-Kring Friesland (de Stichting Geologische Activiteiten) organiseert regelmatig een lezing voor haar leden in het Natuurmuseum Fryslân. Ze vinden plaats op de woensdagavond. Vrienden van het Natuurmuseum zijn van harte uitgenodigd deze lezingen bij te wonen en hebben gratis toegang. Wel wordt er een bijdrage voor koffie en thee gevraagd. Inloop is vanaf 19.30 uur, de lezingen beginnen om 20.00 uur.

Het programma voor de komende periode ziet er als volgt uit:

18 april: Paul Hille over de oorsprong en evolutie van vogels
Over het ontstaan van vogels waren recent nog veel vraagtekens. Inmiddels zijn de bewijzen gevonden van gevederde dinosauriërs. Hoe hieruit mogelijk de vogels evolueerden wordt besproken in deze lezing. Het is bekend dat insecten in het Paleozoïcum al konden vliegen en er waren zelfs vliegende vissen. Er wordt een diversiteit aan uitgestorven vogels uit verschillende perioden besproken, evenals de evolutie van deze vogels en specifiek van hun veren. Paul Hille neemt allerlei literatuur mee en natuurlijk prachtige fossiele resten van vogels (botjes, veren, pootafdrukken).

lezing-gea-febr

Voor vragen over de GEA-Kring Friesland kan contact worden opgenomen met Harm Wieringa voorzitter@geologiefriesland.nl of Anja Hofmeester secretaris@geologiefriesland.nl.