MINOLTA DIGITAL CAMERA

GEA-Kring Friesland

De GEA-Kring Friesland (de Stichting Geologische Activiteiten) organiseert regelmatig een lezing voor haar leden in het Natuurmuseum Fryslân. Ze vinden plaats op de woensdagavond. Vrienden van het Natuurmuseum zijn van harte uitgenodigd deze lezingen bij te wonen en hebben gratis toegang. Wel wordt er een bijdrage voor koffie en thee gevraagd. Inloop is vanaf 19.30 uur, de lezingen beginnen om 20.00 uur.

Het programma voor het najaar ziet er als volgt uit:

*18 oktober: De mineralen van het Kinzigtal in het Zwarte Woud door Kees Mak
De lezing gaat over het ontstaan van het Zwarte Woud, de geschiedenis van de mijn Clara en de mineralen die voorkomen in Gegenbach, Steinach, Hausach, Wolfach en Wittichen.

 

lezing-gea-okt-1-connelliet-beeldbreedte-2-mm-kinzigtal-e1500216169501

lezing-gea-okt-2beyeriet-beeldbreedte-15-mm-kinzigtal-e1500216083647

*15 november: Expeditie Triceratops door Sander van der Deure
Een dinosaurus opgraven in de USA, wie wil dat nou niet…! Eéntje….? Nee, wel vijf Triceratops! Sander van der Deure, vrijwilliger in het Dinolab van Naturalis, vertelt over deze fantastische ervaring bij een opgraving die in 2017 al zijn vierde jaar in gaat.

lezing-gea-nov-sander-van-der-deure-e1500221256752

*13 december: Mineralen zoeken in Noord Spanje, Fluoriet en Pyriet door Hans Sanders
In deze lezing neemt Hans Sanders je mee langs een aantal bekende groeves van met name Fluorieten en Pyriet. We bezoeken de groeve van Berbes en omgeving, gaan verder naar Gijón en daarna door naar Navajun en Aquas Ambas. Naast de mineralen is er ook aandacht voor de omgeving van de groeves, want er is meer dan mineralen te vinden…

lezing-gea-dec-1-hans-sanders-lezing

lezing-gea-dec

Voor vragen over de GEA-Kring Friesland kan contact worden opgenomen met Harm Wieringa voorzitter@geologiefriesland.nl of Anja Hofmeester secretaris@geologiefriesland.nl.