simmerwikeposter_-klein

laatste week zomervakantie: Bjusterbaarlike Simmerwike

Giesto mei op aventoer?

Er is een nieuwe traditie ontstaan in de zomer: de laatste vakantieweek staat sinds twee jaar bekend als de Bjusterbaarlike Simmerwike. Verschillende Friese musea organiseren van 28 augustus tot en met 1 september leuke activiteiten voor kinderen rond het thema Natuur, Wetenschap en Techniek. Giesto mei op aventoer?

In het Natuurmuseum gaan kinderen een lantaarn en vergrootglas maken. Met de lantaarn en fotospeurtocht moeten de kinderen op Darwins Zolder op zoek naar letters. Hebben zij de letters verzameld en het juiste woord ontcijferd dan de maken ze met plastic bakje, folie en een elastiekje een vergrootglas. Als het klaar is, gaan ze met hun eigen vergrootglas kleine beestjes bekijken.

De kosten zijn naast een entreekaartje 1 euro per kind.

Musea die deelnemen aan deze activiteit zijn het Fries Scheepvaart Museum in Sneek, Museum ’t Fiskershúske/Admiraliteitshus in Moddergat, Jopie Huisman Museum in Workum, Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker, Museum Joure in Joure, Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer en Mar en Klif in Oudemirdum. Bij al deze musea kunnen kinderen activiteiten ondernemen. Alle informatie over de verschillende activiteiten is te vinden op de speciale Facebookpagina: www.facebook.com/simmerwike.