OLYMPUS DIGITAL CAMERA

juni: Soortendag Leeuwarder bos

In juni organiseert het Natuurmuseum voor de zesde keer een Soortendag in het Leeuwarder bos. Op deze dag gaan deskundigen samen met het publiek op zoek naar nieuwe soorten planten en dieren. De hele dag door vinden er activiteiten plaats. We hopen weer heel wat nieuwe soorten te ontdekken. Het Natuurmuseum nodigt iedereen van harte uit, volwassenen maar nadrukkelijk ook kinderen, om mee te helpen! De exacte datum is nog niet bekend, maar wordt tegen die tijd via de website en social media bekend gemaakt.

Het Leeuwarder bos is door het Natuurmuseum bestempeld als buitenlokaal. Verschillende educatieve programma’s brengen kinderen hier in contact met de levende natuur. Daarnaast wordt er veel onderzoek in het Leeuwarder bos verricht, waardoor er meer en meer bekend wordt over de aanwezige flora en fauna. De Soortendag draagt bij aan deze grootschalige inventarisatie van het bos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De hele dag vinden er excursies plaats. Onder begeleiding van deskundigen gaan deelnemers op zoek naar bijvoorbeeld insecten, spinnen, eetbare planten, vogels, vlinders en libellen. Tussen de excursies door kunnen kinderen waterbeestjes vangen in de sloten rond de camping. Deze kunnen met behulp van de begeleiding op naam worden gebracht.

Centrale punt van de Soortendag is camping Taniaburg aan de Vierhuisterweg 72. Tussen 9.00 en 17.00 uur start er ieder heel uur een excursie. Het programma is tegen die tijd te vinden op de website. Het is raadzaam om bij een excursie wandelschoenen aan te doen en bij een vogelexcursie een verrekijker mee te nemen. Als kinderen waterdiertjes willen vangen is het handig om laarzen te dragen. De parkeergelegenheid bij camping Taniaburg is zeer beperkt. Bezoekers wordt aangeraden op de fiets of te voet te komen. Auto’s kunnen geparkeerd worden aan de rand van het Leeuwarder bos. Alle excursies en activiteiten zijn gratis.