voorkantnmf

Het museum

Welkom op de website van Natuurmuseum Fryslân!

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

_lkl6177

Natuurleuk
Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal en maken dit museum tot het natuurleukste van Nederland!

Altijd iets te beleven
In de tijdelijke expositiezaal zijn twee maal per jaar wisselende tentoonstellingen te zien en daarnaast zijn er exposities in het atrium van het museum of in de filmzaal. Het Natuurmuseum staat er om bekend dat er in de voorjaars- en herfstvakantie altijd grote festiviteiten voor kinderen zijn. Er is daarom altijd iets nieuws te zien of te doen!

_lkl6453

Nieuw
Nieuw in 2017 is Darwins Zolder waar bezoekers kennis maken met de evolutietheorie. Darwin staat centraal, maar ook zijn voorgangers komen aan bod en de gevaren die aan een ruime interpretatie van de theorie kleven. En hoe zou de evolutie in de toekomst verder kunnen gaan?

Vanaf voorjaar 2018 is er een geheel nieuwe attractie: De OnderWaterSafari. Ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland!

Atrium
Het atrium is het centrale hart van het museum. De voormalige binnentuin van het weeshuis is in 2005 voorzien van een glazen kap. Op deze manier is een prachtige ruimte ontstaan; buiten en binnen tegelijk.

atriumbamboe

In de prijzen
Het Natuurmuseum Fryslân is door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof museum van Friesland’ en door ANWB-leden tot ‘Leukste uitje van Friesland’.

_lkl7159