gansvliegt2

Ganzenvlucht

Bij de ganzenvlucht in de zaal Verwonderland zie je regelmatig kinderen in de rij staan. Het vliegen als een gans is een populair onderdeel in het museum. Toen de ganzenvlucht in 2005 gemaakt werd was dit, met de technieken die toen beschikbaar en betaalbaar waren, het hoogst haalbare. Ondertussen hebben de ontwikkelingen echter niet stil gestaan en is er veel meer mogelijk in de digitale wereld. Hoog tijd dus om de ganzenvlucht een moderne update te geven.

Het Leeuwarder bedrijf Grendel Games heeft daarom een geheel nieuw landschap ontwikkeld dat sterk aan Fryslân doet denken. Al vliegend boven de weilanden kom je boerderijen tegen, koeien in de wei, rietkragen, plassen en windmolens. Behalve het uiterlijk is ook het spel zelf veranderd. Kinderen krijgen gericht opdrachten die vervuld moeten worden, zoals: ga op zoek naar een vrouwtje, zoek een goede broedplaats of plek om te rusten. Ondertussen dreigen er gevaren, dus goed opletten is een vereiste. Het nieuwe spel is makkelijker te bedienen, kinderen snappen sneller wat de bedoeling is en het is al met al veel leuker en aantrekkelijker geworden. En het leuke is… je kunt het nu ook thuis spelen!

 

Klik hier om de ganzenvlucht te spelen (je moet nog wel een klein programma downloaden, wat automatisch in beeld komt).

 

gansvliegt

 

Grendel Games is gevestigd in Leeuwarden, maar staat internationaal bekend als ontwikkelaar van serious games zowel voor bedrijven als voor de entertainmentindustrie. Naast vermaak zijn de door hun bedachte games bedoeld als lesmethode bijvoorbeeld in de medische wereld, waar chirurgen door het spelen van een bepaald spel, precies de goede handelingen voor een buikoperatie aanleren. Onlangs won het bedrijf twee Uilen (Oscars in de gamewereld) voor het spel Underground, een van hun recente creaties.