EW-fotoformaat

Expeditie voor kinderen: Ontdek Leeuwarden

Voor alle Leeuwarder en Friese kinderen, of kinderen die in 2018 vanuit de rest van Nederland en het buitenland onze Culturele Hoofdstad van Europa bezoeken, is er nu Ontdek Leeuwarden. Het is bedacht door Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en de makers van het boek Ontdek je Stad.

Taalexpedities
Ontdek Leeuwarden is in vier talen beschikbaar: Fries, Nederlands, Engels en Duits. Het bestaat uit tien stadsexpedities, die kinderen bijzondere dingen laten ontdekken door ze anders te leren kijken. Kinderen van 6 tot 12 jaar gaan, met of zonder ouders, op avontuur met diverse opdrachten. Deze hebben allemaal te maken met taal, zoals luistertaal, schrijftaal, leestaal, beeldtaal of natuurtaal.

Hoe werkt het
Het Ontdek Leeuwarden Start-Pakket is voor € 5 te koop bij Paviljoen Liwwadders in de Prinsentuin, het Historisch Centrum Leeuwarden, het LF2018 informatiepunt tegenover het station, de VVV en bij de Afûk. Het Start-Pakket bevat alles wat de kinderen tijdens hun expedities nodig hebben: vergrootglas, meetlint, pen, stoepkrijt, kleurpotloden, Friese vlaggetjes en een setje met de eerste vijf expeditie-kaarten. De andere vijf kaarten bevinden zich ergens in de stad. Met een plattegrond zoeken de kinderen vijf locaties, waar steeds een extra expeditie is te vinden. Hierbij heeft het HCL medewerking verkregen van kind- en/of taalvriendelijke instellingen: Natuurmuseum Fryslân, Fries Museum, Boekhandel van der Velde, dBieb Blokhuispoort en Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof.