1816898-ndc-cotb-online-fb-profiel

Tip! Conference of the Birds

Het Grote Grutto Theater maakt deel uit van het hoofdprogramma-onderdeel Kening fan ‘e Greide van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Een ander groot Kening fan ‘e Greide-project dat zeker ook heel leuk is voor gezinnen is Conference of the Birds. Midden in een waterrijk natuurgebied spelen duizend muzikanten schitterende muziek. Ondertussen verbeelden twintig dansers en acteurs een verhaal dat het publiek lang zal bijblijven. 

Conference of the Birds is gebaseerd op het epische Perzische gedicht De Samenspraak van de vogels, waarin een groep vogels op reis gaat om een leider te zoeken. Om er uiteindelijk achter te komen dat zij zelf de koning zijn van hun eigen lot. De kracht van het collectief staat centraal in deze beeldende theater-, dans- en muziekvoorstelling.

Het publiek bevindt zich tijdens Conference of the Birds in het midden van het ‘theater’ dat voor deze voorstelling wordt gebouwd in natuurgebied De Groene Ster. De mensen worden omringd door muzikanten, dansers en acteurs, wat de beleving extra intens maakt.

De regie van de voorstelling ligt in handen van Guy Weizman (Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni). De muziek is gecomponeerd door Sytze Pruiksma. Samen met de muzikanten, dansers en acteurs nemen zij het publiek mee op een onvergetelijke, muzikale reis.

1816898-ndc-cotb-online-660x495

Kening fan’e Greide
De voorstelling Conference of the Birds maakt onderdeel uit van het veelomvattende burgerproject Kening fan’e Greide. Dit burgerinitiatief ontstond in 2012, en zet zich in voor een toekomst waarin een gezond en renderend boerenbedrijf hand in hand gaat met natuur, biodiversiteit en genietende mensen.

Speeldata:
7, 10, 11, 13, 14 & 18 juli

Kaartverkoop
Voor tickets klik hier.