0079-lf2018-_-campagne-beeld-kening-fan-e-greide-klein

Het Natuurmuseum tijdens LF2018

Het Natuurmuseum is betrokken bij twee projecten uit het hoofdprogramma van LF2018: Kening fan ‘e Greide en Potatoes Go Wild.

Kening fan ‘e Greide
Een groot deel van het jaar staat Het Grote Grutto Theater in het Rabobank Atrium van het museum. Dit project hoort bij hoofdprogramma Kening fan ‘e Greide, een burgerinitiatief ter bescherming van het weide(vogel)landschap. Ons diverse landschap, eeuwenlang zo vanzelfsprekend en typerend voor Fryslân, dreigt te verdwijnen om plaats te maken voor oneindige graslanden. Dit heeft ook zijn weerslag op de weidevogels met als koning van de weide: de grutto. Tijdens LF2018 brengt Kening fan ‘e Greide met sympathieke, creatieve en confronterende voorstellingen een ode aan de natuurlijke diversiteit van Fryslân. Met concerten, nachtelijke expedities én met een bijzondere expositie in het Natuurmuseum. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over. Het Grote Grutto Theater is te zien van 26 januari t/m 2 september 2018 in het Rabobank Atrium.

0079-lf2018-_-campagne-beeld-kening-fan-e-greide-klein

Potatoes Go Wild
Bij het project Potatoes Go Wild staat de aardappel in het zonnetje. Het Bildt, aardappelhoofdkwartier van Fryslân, laat zien dat de aardappel meer is dan alleen maar voedsel. Je kunt er bijvoorbeeld ook prima naar kijken. Door het jaar heen zijn er diverse activiteiten, van eten bij de boer tot het bezoeken van gewassenvelden en van voorstellingen tot expositites in aardappelschuren. In de herfst is er van alles in het Natuurmuseum te beleven waaronder een fruitexpositie en de installatie De aardappeleters van Dragan Despotovic. In Kûnstsinnige eerappels maken kunstenaars ter plekke kunstwerken van verse aardappels. Bezoekers mogen meedoen! In de volgende nieuwsbrief meer informatie hierover. Potatoes Go Wild vindt plaats van 25 november 2018 t/m 6 januari 2019 in het Rabobank Atrium.

0079-lf2018-_-campagne-beeld-potatoes-klein

Vanaf 26 januari tot en met 31 december 2018 is het Natuurmuseum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen!