uitfestival

3 september: UITfestival

Het UITfestival trapt al zeven jaar lang, op een zondag tussen eind augustus en begin september, het begin van het jaarlijkse culturele seizoen af. Waar het festival de eerste paar jaar meer een culturele markt was, is de afgelopen drie jaar met succes de verschuiving naar een meer festival-georiënteerde opzet ingezet. Jaarlijks maken meer dan 25.000 bezoekers op het festival kennis met het diverse aanbod op het gebied van theater, dans, muziek, musea, poëzie en literatuur, beeldende kunst, erfgoed, maar ook met het uitgebreide aanbod van kunsteducatie.

Het festival wordt dit jaar gehouden op zondag 3 september in de Prinsentuin van Leeuwarden. Hier zal ook het Natuurmuseum te vinden zijn. Deze dag wordt vast een tipje van de sluier opgelicht van de eerst volgende expositie die op stapel staat: Buitengewone Beesten, Raar maar waar. Ook zal er aandacht zijn voor het herfstvakantiespektakel Stormhout, waar kinderen van alles kunnen leren over storm en wat voor invloed dat heeft op het bos en de bomen. Bezoekers kunnen er bovendien de preparateur aan het werk zien, die tijdens het festival een dier zal opzetten.