gea-foto

12 november GEA-junior: Drijvende werelddelen

De GEA-Kring Friesland gaat een aantal keren per jaar een GEA-junior middag organiseren waarbij ze kinderen op een leuke manier de basis van de geologie wil meegeven. De eerste keer is op zondag 12 november en heeft als thema: Drijvende werelddelen.

De werelddelen drijven als schotsen over het vloeibare deel van de aarde. Nog erger: ze schuren, botsen en soms drijven ze helemaal uit elkaar. Zo ontstaan er gebergten, maar ook aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

gea-kaartje

Tijdens de middag wordt aan de hand van filmpjes en proefjes uitgelegd hoe werelddelen schuiven. Ook komt aan de orde hoe oud de aarde eigenlijk is en hoe die er toen uitzag. En welke dieren en planten leefden er in de daarop volgende periodes?

Wil je hier meer van weten en ben je tussen 8 en 14 jaar, kom dan naar de GEA-junior middag op zondagmiddag 12 november. Aanvang is om 14.00 uur. De kosten bedragen € 5,- per persoon (dit is inclusief museumentree). Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen, meld je dus op tijd aan, want vol is vol. Opgeven kan via: zijlstrakroon@kpnplanet.nl.

De volgende Gea-junior middag is op zondag 14 januari.